Zápis ze schůzky školního parlamentu 29.1.2013

Datum: 
Úterý, 29. Leden 2013 - 14:10

Ranní schůzky školního parlamentu se tentokrát zúčastnili: Eliška Otřelová, Simona Hasilová, Jan Procinger, Markéta Pešková, Anna Šimková, Helena Michnová, Michaela Otřelová, Oldřich Vymazal, Pavel Krejčiřík, Štěpán Prokeš, Miroslav Bazala. Zástupci z devátých tříd se opět nedostavili.

Na poslední schůzku byla pozvána i paní učitelka Bukovská, aby nás informovala o probíhajících soutěžích ve sběru. Nejvíc kilogramů prozatím na druhém stupni přinesla třída 7.A, a na prvním stupni 2.A. Soutěž ovšem ještě nekončí, další kolo proběhne v březnu. Nejlepší kolektiv z každého stupně pak pojede na konci školního roku do Brna, do zábavního parku BONGO.

I sběr PET víček letos pokračuje a vítězové budou odměněni návštěvou aqvaparku.

Předběžně jsme byli informováni o připravovaných letních táborech. V prvním červencovém týdnu proběhne příměstský tábor a chystají se i dva turnusy tábora ve Kdousově, ve druhém a třetím červencovém týdnu.

Zástupci tříd by měli své třídní kolektivy informovat o všem, co se na schůzkách parlamentu probírá, aby se do činnosti školy zapojili všichni žáci. Například peníze získané za sběr papíru a PET víček má na starosti občanské sdružení DOMINO, které z nich pak přispívá žákům na různé akce a odměny. Mimo jiné i na absolventská trička deváťákům, kteří sběr téměř nenosí, stejně tak jako osmáci. Především v těchto třídách je potřeba zlepšit přístup k akcím školy.

Padl také návrh k zamyšlení, kam umístit kontejner na papír, který by případně mohl být k dispozici po celý školní rok. Jednotlivé nápady se budou projednávat příště.

Školní parlament vyhlašuje pro následující období akci Moje škola, do které se, doufáme, zapojí, co nejvíce účastníků. Smyslem je všímat si míst a věcí ve škole a kolem školy, ať už těch hezkých nebo těch, která se nám nelíbí a pořídit o nich záznam v podobě fotografie, nejlépe s komentářem. Věříme, že tím můžeme přispět ke zviditelnění dobrého a odstranění nehezkého kolem nás. Příspěvky předávejte svým zástupcům, kteří je odešlou na společnou mailovou adresu. Výsledkem by měla být celková prezentace pořízených záběrů. Tak neváhejte a foťte!