Jídelní lístek 2014 - od 17.3. do 21.3.
Jídelna ZŠ Velké Pavlovice - tel.: 519 428 491
Pondělí | 17.3. | polévka | Kmínová |
1. | Vepřové po cikánsku, těstoviny | ||
2. | Paella ("rizoto") s kuřecím masem, tuňákem a kukuřicí | ||
Úterý | 18.3. | polévka | Zelná |
1. | Holandský řízek, šťouchané brambory, salát | ||
2. | Párek, čočka, chléb | ||
Středa | 19.3. | polévka | Masová s bramborem |
1. | Mexický guláš, rýže | ||
2. | Bavorské vdolečky, ovocný koktejl | ||
Čtvrtek | 20.3. | polévka | Květáková |
1. | Kuřecí řízek ve sněhu, brambory, kompot | ||
2. | Sicilská směs, těstoviny | ||
Pátek | 21.3. | polévka | Mrkvová |
1. | Svíčková na smetaně, knedlík | ||
2. | Smažené večky s kečupem a sýrem, zelenina |
Nápoje a přílohy dle denní nabídky.
Z jídelního lístku 17. 3. 2014 – 21. 3. 2014
Paella s kuřecím masem, tuňákem a kukuřicí – typické španělské jídlo z rýže
Cibuli osmahneme a přidáme kuřecí maso, které zprudka opečeme. Přidáme rýži, šafrán, citróny, kukuřici a dusíme doměkka. Potom přidáme tuňáka a vše promícháme. Vydáváme posypané sýrem a ozdobené okurkou, rajčetem a paprikou.
Holandský řízek a šťouchané brambory
Vepřové maso umeleme se sýrem a tvarujeme řízky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Usmažíme.
Šťouchané brambory: uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme osmaženou cibulku a promícháme.
Kuřecí řízek ve sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a necháme odležet. Z bílků ušleháme sníh, promícháme jej se solamylem a odležené řízky v něm obalíme. Usmažíme a hotové sypeme strouhaným sýrem.
Sicilská směs
Vepřové, hovězí maso a krůtí játra nakrájíme na nudličky. Maso orestujeme na cibulce, přidáme žampióny a dusíme do měkka. Při výdeji sypeme sýrem
Smažené večky s kečupem a sýrem
Pláte veky obalený rozšlehaných vejcích se sýrem. Usmažíme a potom potřeme kečupem. Podáváme se zeleninovou oblohou.