Jídelní lístek 2014 - od 29.9. do 3.10.
Jídelna ZŠ Velké Pavlovice - tel.: 519 428 491
Pondělí | 29.9. | polévka | Kulajda |
1. | Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce, těstoviny | ||
2. | Žemlovka s ovocem, ochucené mléko | ||
Úterý | 30.9. | polévka | Vývar s mušličkami |
1. | Holandský řízek, brambory, kompot | ||
2. | Janovské rizoto, okurek | ||
Středa | 1.10. | polévka | Luštěninová s drobením |
1. | Hovězí vařené, křenová omáčka, knedlík | ||
2. | Zapečené špagety se šunkou a sýrem, rajčatový salát | ||
Čtvrtek | 2.10. | polévka | Krupicová s vejci |
1. | Krůtí kostky naložené v solamylu a kari, brambor. kaše | ||
2. | Čočka s grilovanou zeleninou a vepřovým špalíčkem | ||
Pátek | 3.10. | polévka | Zelňačka |
1. | Valašské hnízdo,rýže s hráškem | ||
2. | Smetanové brambory se zeleninou, zeleninová obloha |
Nápoje a přílohy dle denní nabídky.
Z jídelního lístku 30. 9. 2014
Janovské rizoto:
Na tuku opečeme pokrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer, přidáme pomleté hovězí maso a rýži, dusíme do měkka. Sypeme strouhaným sýrem.
Z jídelního lístku 1. 10. 2014
Zapečené špagety se šunkou a sýrem:
Špagety uvaříme. Osmahneme cibulku. Na plech vrstvíme špagety, ajvar, šunku, znovu špagety posypeme strouhaným sýrem a petrželkou, zalijeme rozpuštěným máslem a zapečeme.
Z jídelního lístku 2. 10. 2014
Krůtí kostky naložené v solamylu a kari:
Krůtí maso nakrájíme na kostky a naložíme do směsi připravené z vejce, solamylu, kari koření a hořčice. Necháme uležet a potom opečeme.
Čočka s grilovanou zeleninou a vepřovým špalíčkem:
Čočku uvaříme. Opečeme cibuli, cuketu a papriku a přidáme k čočce. Dochutíme solí popřípadě octem. Vepřové maso nakrájíme na špalíčky a upečeme.
Z jídelního lístku 3. 10. 2014
Valašské hnízdo:
Vepřové maso na plátky osolíme a potřené hořčicí, opečeme. Na výpek přidáme cibuli, slaninu, klobásu, žampióny a česnek podusíme. Na talíř dáme plátek masa přelitý šťávou a ozdobený směsí.
Smetanové brambory se zeleninou:
Brambory vrstvíme střídavě se směsí zeleniny připravené z Karotky, hrášku, žluté mrkve, rajčat, kečupu a bazalky. Poslední vrstvu tvoří brambory, zalijeme smetanou a pečeme do měkka.