BRAMBORÁKY S DEVÁŤÁKY
Ve středu 3.6. byl výjimečný den, protože jsme se rozhodli udělat výborné bramborové placky (bramboráky). Ale nápad vznikl vlastně už v úterý, protože jsme zrovna četli jeden článek z učebnice německého jazyka. A jen tak náhodou to byl článek o tom, jak se dělají bramboráky. Byl celkem podrobně popsaný, tak stačilo jen tento článek přeložit a měli jsme skvělý recept před sebou. Sice nás v článku zarazila doposud neznámá slovesa, ale s jejich poznáním se celý text najednou překládal lépe. Ve středu to celé vypuklo. Předposlední hodinu jsme šli do školní kuchyňky. Každý přinesl ingredience podle toho, jak nám bramboráky chutnají. Někdo je měl se šunkou, někdo se salámem a někdo samotné. Každou věc, co jsme dělali a brali do ruky, jsme pojmenovávali německy. Paní učitelka Fišerová nás u toho opravovala a u toho opravování se velice smála. Nastrouhali jsme hromadu brambor a postupně přidávali rozmačkaný česnek, majoránku, a sůl. Tohle celé nám zabralo celou jednu hodinu. Potom už na nás čekalo jen smažení, které šlo cítit snad na celé škole. Aby nikdo neřekl, že jsme lakomí, tak jsme připravili těsto i pro učitele a druhou skupinu naší třídy. Bramboráky jsme jedli rovnou z pánvičky. Byla to suprová hodina a rádi bychom si to zopakovali.
Za deváťáky – Tadeáš Kacer a Oldřich Vymazal