Jídelní lístek 2014 - od 24.2. do 28.2.
Jídelna ZŠ Velké Pavlovice - tel.: 519 428 491
| Pondělí | 24.2. | polévka | Písmenková |
| 1. | Vepřové v kapustě, vícezrnný knedlík | ||
| 2. | Pizza se šunkou a sýrem | ||
| Úterý | 25.2. | polévka | Kulajda |
| 1. | Ryba na kmíně, bramborová kaše, kompot | ||
| 2. | Azu po tatarsku, těstoviny | ||
| Středa | 26.2. | polévka | Česneková s krutony a sýrem |
| 1. | Hovězí nudličky ve smetanové omáčce, rýže | ||
| 2. | Žemlovka s ovocem, kakao | ||
| Čtvrtek | 27.2. | polévka | Kroupová |
| 1. | Řízek "KFC", brambory, salát | ||
| 2. | Uzené maso, hrachová kaše, chléb, okurek | ||
| Pátek | 28.2. | polévka | S celestýnskými nudlemi |
| 1. | Kuře na paprice, knedlík | ||
| 2. | Těstovinový salát se zeleninou | ||
Nápoje a přílohy dle denní nabídky.
Z jídelního lístku 24. 3. – 28. 3. 2014
Vermicelli (těstoviny) se šunkou, zeleninou a kečupem
Těstoviny uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme šunku nakrájenou na kostky a orestujeme. Přidáme zeleninu (kukuřici, červené fazole, mrkev, hrášek, zelené fazolové lusky, červenou a zelenou papriku), osolíme a dusíme do měkka. Nakonec vmícháme kečup a 2 minuty vaříme. Těstoviny rozdělíme na talíř a polijeme připravenou omáčkou.
Poděbradské maso
Vepřové maso, osolíme a opečeme na zeleninovém základě (mrkev, petržel, celer), přidáme nakrájená rajčata, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Omáčku zalijeme mlékem a šlehačkou, zahustíme moukou a provaříme. Do hotové omáčky přidáme uvařenou mrkev, květák a hrášek.
Kuřecí maso ve smetanové omáčce s bramborovými špeclemi
Špecle (těstoviny) uvaříme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme na oleji. Jakmile je maso zatáhlé, přidáme anglickou slaninu a cibuli a krátce orestujeme. Poté zalijeme smetanou, dochutíme česnekem, solí a povaříme. Nakonec přidáme sekaný špenát a krátce povaříme. Při výdeji sypeme strouhaným sýrem.
Ovocné lasagne ( těstoviny) s vanilkovým krémem
Z mléka a pudingu si uvaříme vanilkový krém. Cukr, citrónovou šťávu a kůru vymícháme s tvarohem a povolíme šťávou z kompotu. Potom klademe na plech střídavě vrstvy krému, těstovin, tvarohu a ovoce. Upečeme.
Štěpánská hovězí pečeně
Hovězí maso podusíme na cibulce, šťávu zahustíme moukou a vložíme do ní uvařené vejce natvrdo.
Gnocchi (nočky) se sýrovou omáčkou
Lehké bramborové noky přelité sýrovou omáčkou.






