Jídelní lístek 2014 - od 17.3. do 21.3.

Z jídelního lístku 17. 3. 2014 – 21. 3. 2014

Paella s kuřecím masem, tuňákem a kukuřicí – typické španělské jídlo z rýže

Cibuli osmahneme a přidáme kuřecí maso, které zprudka opečeme. Přidáme rýži, šafrán, citróny, kukuřici a dusíme doměkka. Potom přidáme tuňáka a vše promícháme. Vydáváme posypané sýrem a ozdobené okurkou, rajčetem a paprikou.

Holandský řízek a šťouchané brambory

Vepřové maso umeleme se sýrem a tvarujeme řízky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Usmažíme.

Šťouchané brambory: uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme osmaženou cibulku a promícháme.

Kuřecí řízek ve sněhu

Řízky naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a necháme odležet. Z bílků ušleháme sníh, promícháme jej se solamylem a odležené řízky v něm obalíme.  Usmažíme a hotové sypeme strouhaným sýrem.

Sicilská směs

Vepřové, hovězí maso a krůtí játra nakrájíme na nudličky. Maso orestujeme na cibulce, přidáme žampióny a dusíme do měkka. Při výdeji sypeme sýrem

Smažené večky s kečupem a sýrem

Pláte veky obalený rozšlehaných vejcích se sýrem. Usmažíme a potom potřeme kečupem. Podáváme se zeleninovou oblohou.