Jídelní lístek 2014 - od 29.9. do 3.10.

Z jídelního lístku 30. 9. 2014

Janovské rizoto:

Na tuku opečeme pokrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer, přidáme pomleté hovězí maso a rýži, dusíme do měkka. Sypeme strouhaným sýrem.

Z jídelního lístku 1. 10. 2014

Zapečené špagety se šunkou a sýrem:

Špagety uvaříme. Osmahneme cibulku. Na plech vrstvíme špagety, ajvar, šunku, znovu špagety posypeme strouhaným sýrem a petrželkou, zalijeme rozpuštěným máslem a zapečeme.

Z jídelního lístku 2. 10. 2014

Krůtí kostky naložené v solamylu a kari:

Krůtí maso nakrájíme na kostky a naložíme do směsi připravené z vejce, solamylu, kari koření a hořčice. Necháme uležet a potom opečeme.

Čočka s grilovanou zeleninou a vepřovým špalíčkem:

Čočku uvaříme. Opečeme cibuli, cuketu a papriku a přidáme k čočce. Dochutíme solí popřípadě octem. Vepřové maso nakrájíme na špalíčky a upečeme.

Z jídelního lístku 3. 10. 2014

Valašské hnízdo:

Vepřové maso na plátky osolíme a potřené hořčicí, opečeme. Na výpek přidáme cibuli, slaninu, klobásu, žampióny a česnek podusíme. Na talíř dáme plátek masa přelitý šťávou a ozdobený směsí.

Smetanové brambory se zeleninou:

Brambory vrstvíme střídavě se směsí zeleniny připravené z Karotky, hrášku, žluté mrkve, rajčat, kečupu a bazalky. Poslední vrstvu tvoří brambory, zalijeme smetanou a pečeme do měkka.