Jídelní lístek 2014 - od 31.3. do 4.4.
Jídelna ZŠ Velké Pavlovice - tel.: 519 428 491
Pondělí | 31.3. | polévka | Celerová |
1. | Pštrosí vejce, šťouchané brambory, salát | ||
2. | Špagety s kečupem a sýrem | ||
Úterý | 1.4. | polévka | Hrachová se smaženým hráškem |
1. | Ruská vepřová pečeně, knedlík | ||
2. | Azu po tatarsku, rýže | ||
Středa | 2.4. | polévka | Kapustová s houbami |
1. | Kuřecí řízek, těstovinový salát | ||
2. | Fazolový guláš, chléb | ||
Čtvrtek | 3.4. | polévka | Ragú s rýží |
1. | Ryba pečená na másle, bramborová kaše, kompot | ||
2. | Vepřové po řecku, těstoviny | ||
Pátek | 4.4. | polévka | Se špaldovým kapáním |
1. | Hovězí plátek na ptáčky, rýže | ||
2. | Kynuté knedlíky s meruňkami sypané ořechy, kakao |
Nápoje a přílohy dle denní nabídky.
Z jídelního lístku 31. 3. – 4. 4. 2014
Pštrosí vejce – uvařené vejce obalíme v mletém mase a upečeme, podáváme se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou.
Ruská vepřová pečeně – dušené vepřové maso, omáčka jako na svíčkovou a jsou tam přidané žampióny.
Azu po tatarsku – maso nakrájené na nudličky, orestujeme, přidáme cibuli, hořčici, kečup, slaninu, grilovací koření, žampióny a dusíme do měkka. Přidáme nakrájenou papriku a podáváme s rýží.
Vepřové maso po řecku – vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme směs koření (oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek), osolíme a zalijeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Potom maso orestujeme a dusíme doměkka. Přidáme smetanu a podáváme s těstovinou.
Hovězí plátek na ptáčky – hovězí maso podusíme na cibulce a do hotové šťávy přidáme salám, vejce, sterilovaný okurek a slaninu.