Jídelní lístek 2014 - od 7.4. do 11.4.

Z jídelního lístku 7. 4. -11. 4. 2014

Kuřecí kousky na medu – kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem, hořčicí, česnekem, kečupem, medem a solí. Můžeme přidat i kari koření. Zamícháme a necháme odležet. Potom orestujeme a podáváme s dušenou rýží do které přidáme bylinky (petrželovou nať, pažitku, kerblík, bazalku, libeček apd.) 

Vranovský bifteček – Vepřové maso umeleme, přidáme cibuli, vejce, sůl, slaninu, česnek, lečo. Vše promícháme a tvarujeme placičky, které opečeme.

Rizoto z krabích tyčinek – Cibuli si orestujeme spolu s krabími tyčinkami, osolíme. Zalijeme kečupem (rajským protlakem), chvilku prohřejeme a přidáme uvařenou rýži a polovinu strouhaného sýra. Zbytek sýru použijeme na posypání hotového pokrmu.

Opečení rarášci – vepřovou kotletu nakrájíme, naklepeme a obalujeme ve směsi z mléka, vejce, solamylu, hladké mouky a koření. Usmažíme

Vitamínový těstovinový salát – rajčata, žlutá a zelená paprika, salátová okurka, pórek nebo jarní cibulka, vejce uvařené natvrdo, sýr eidam, těstoviny, dresink nebo kečup.