Jídelní lístek 2014 - od 7.4. do 11.4.
Jídelna ZŠ Velké Pavlovice - tel.: 519 428 491
Pondělí | 7.4. | polévka | Špenátová s cibulovými kroužky |
1. | Kuřecí kousky na medu, rýže s bylinkami | ||
2. | Krupicová kaše s grankem, kakao | ||
Úterý | 8.4. | polévka | Z červené fazole |
1. | Vranovský bifteček, bramborová kaše, salát | ||
2. | Rizoto z krabích tyčinek, salát | ||
Středa | 9.4. | polévka | Houbová s pohankou a zeleninou |
1. | Znojemský plátek, rýže | ||
2. | Halušky se zelím a slaninou | ||
Čtvrtek | 10.4. | polévka | Zeleninová s kuskusem |
1. | Opečení rarášci, brambory, kompot | ||
2. | Párek, hrachová kaše, chléb | ||
Pátek | 11.4. | polévka | S nudlemi a játrovými knedlíčky |
1. | Kuře na paprice, knedlík | ||
2. | Vitamínový těstovinový salát |
Nápoje a přílohy dle denní nabídky.
Z jídelního lístku 7. 4. -11. 4. 2014
Kuřecí kousky na medu – kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem, hořčicí, česnekem, kečupem, medem a solí. Můžeme přidat i kari koření. Zamícháme a necháme odležet. Potom orestujeme a podáváme s dušenou rýží do které přidáme bylinky (petrželovou nať, pažitku, kerblík, bazalku, libeček apd.)
Vranovský bifteček – Vepřové maso umeleme, přidáme cibuli, vejce, sůl, slaninu, česnek, lečo. Vše promícháme a tvarujeme placičky, které opečeme.
Rizoto z krabích tyčinek – Cibuli si orestujeme spolu s krabími tyčinkami, osolíme. Zalijeme kečupem (rajským protlakem), chvilku prohřejeme a přidáme uvařenou rýži a polovinu strouhaného sýra. Zbytek sýru použijeme na posypání hotového pokrmu.
Opečení rarášci – vepřovou kotletu nakrájíme, naklepeme a obalujeme ve směsi z mléka, vejce, solamylu, hladké mouky a koření. Usmažíme
Vitamínový těstovinový salát – rajčata, žlutá a zelená paprika, salátová okurka, pórek nebo jarní cibulka, vejce uvařené natvrdo, sýr eidam, těstoviny, dresink nebo kečup.