Jídelní lístek 2015 - od 2.2. do 6.2.
Jídelna ZŠ Velké Pavlovice - tel.: 519 428 491
Pondělí | 2.2. | polévka | Rybí |
1. | Vepřové na kmíně, rýže | ||
2. | Zapečené těstoviny po mexicku, červená řepa | ||
Úterý | 3.2. | polévka | Cizrnová |
1. | Smažený květák, brambory s pažitkou, ovocný salát | ||
2. | Husitská směs, těstoviny | ||
Středa | 4.2. | polévka | Písmenková |
1. | Krůtí Kung- Pao, rýže | ||
2. | Bavorské vdolečky, ochucené mléko | ||
Čtvrtek | 5.2. | polévka | Špenátová |
1. | Kuřecí ražničí, bramborová kaše, salát | ||
2. | Chilli Con Carne, chléb | ||
Pátek | 6.2. | polévka | Kroupová |
1. | Svičková na smetaně, knedlík | ||
2. | Těstovinový salát s brokolicí, šunkou a zeleninou |
Nápoje a přílohy dle denní nabídky.
Z jídelního lístku
KUŘECÍ FRIKASÉ: Kuřecí maso nakrájené na nudličky ve smetanové omáčce s kukuřicí, hráškem a čerstvou paprikou, zjemněné máslem a okyselené citronem.
LOVECKÁ OMÁČKA S VEPŘOVÝM MASEM: vepřové maso nakrájené na kostky, opražené na cibulce. Přidáme jalovec, divoké koření, houby, zahustíme moukou a zjemníme mlékem a smetanou.
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY PO MEXICKU: těstoviny zapečené s masem a zeleninou.
HUSITSKÁ SMĚS: Vepřové maso, krůtí játra a párky nakrájené na nudličky, orestujeme na cibulce s mletou sladkou paprikou. Zahustíme moukou a přidáme máslo, sůl a žampiony.
CHILLI CON CARNE: hovězí maso podušené v rajčatech, přidáme fazole, česnek, cibuli, sůl.
TĚSTOVINOVÝ SALÁT S BROKOLICÍ: Těstoviny, okurky, paprika, sterilovaná kukuřice, mrkev, hrachové lusky sladké, mini kukuřice a brokolice, šunka, dochucená dresinkem ze zakysané smetany, hořčice a citronu.